VMware Eğitimleri ve Sertifikasyon Programı (26.10.2016)
Günümüzün ve geleceğin tüm başarılı organizasyonları VMware sanallaştırma altyapısı çözümleri ile kaynaklarını yönetmekte ve yönetmeye devam edecek. Bu doğrultuda Datacenter, Network, Storage ve Cloud alanlarında başlangıç seviyesinden komut satırı araçları ile ileri seviye konulara kadar standartları VMware tarafından belirlenen ve sertifika programına dahil olabilmek için alınması zorunlu olan eğitim programları mevcut. IT Mimarları, Mühendisler, IT Yöneticileri ve Geliştiriciler için düzenlenen bu sertifikaların eğitim sonrasında alınabilmesi sektörde “paper” dediğimiz ve herkesin erişebildiği yaygın sertifikasyon programlarından kendisini ayırıyor ve VMware sertifikasının güvenilirliği kanıtlıyor.
Datacenter Virtualization alanında ilk defa sertifikasyon programına dahil olacak ve Windows/Linux konularında deneyimli kullanıcıların dahi katılabileceği eğitimler ve ardından alınabilecek VCP550 sertifikası için gerekli giriş ve ileri düzey eğitimlere göz atalım:
VMware vSphere: Install, Configure, Manage v5.x / VMware vSphere: Fast Track v5.x / VMware vSphere with Operations Management: Fast Track v5.x eğitimleri sanallaştırma alanında yöneticilik seviyesine bilgisi olmayan, VMware vSphere sanallaştırma altyapısını Cluster konfigürasyonuna kadar detaylı öğrenip ardından sertifikasyon programına dahil olmak isteyen katılımcıları hedeflemektedir.
VMware vSphere: Troubleshooting Workshop v5.x ve VMware vSphere: Optimize and Scale v5.x ise daha önce yukarıda belirtilen eğitimleri almış ya da eşit düzeyde VMware vSphere bilgisine sahip ve VMware Certified Professional olmak isteyen katılımcılar tarafından tercih edilmektedir. Detaylı bilgi sahibi olmak isteyenler www.egitimtakvimi.com sitesi üzerinden ihtiyaçları olan eğitimi rahatlıkla bulabilir.
İleri seviye sertifikasyon programında Türkiye’nin ve dünyanın sayılı sanallaştırma uzmanları arasında yer almak isteyen, daha önce giriş seviyesi eğitimleri tamamlamış ve VCP5 sertifikasını alan uzman katılımcılar için öneriler VMware vSphere: Optimize and Scale v5.x eğitimi sonrasında VCAP-DCA sertifikasını alabilirsiniz.
Özellikle sanallaştırma mimarları tarafından tercih edilen ve VMware vSphere’in tüm bileşenleriyle ilgili tasarım yeteneklerinin kazandırıldığı bir diğer ileri seviye eğitim olan VMware vSphere: Design Workshop ile katılımcılara en üst seviye VCDX sertifikası yolunu da açacak olan VCAP-DCD sertifikasını almaya hak kazanabilirsiniz.
Desktop Virtualization alanında yeteneklerini geliştirmek ve ilgili sertifika programına katılmak isteyen katılımcıların almaları gereken eğitimler ve sonrasında girebilecekleri sertifikasyon programı detayları ise aşağıdaki gibidir:
Özellikle VMware Horizon View: Install, Configure, Manage v5.x eğitimi belirtilen sertifikalar için en detaylı ve uygun eğitimdir. Aynı zamanda VCP5-DT sertifikasına sahip katılımcılar VMware Horizon View ile ilgili belirli bir süre tecrübe kazandıktan sonra mevcut yeteneklerini VMware View: Design Best Practices v5.x ile tasarım anlamında geliştirebilirler. Ardından VCAP-DTD sınavı ile Desktop Virtualization alanındaki tasarım yeteneklerini kanıtlamış olurlar.
VMware Cloud; Yakın geleceğin vazgeçilmez teknolojisi olan ve bu teknolojinin liderlerinden VMware vCloud ile şimdiden IT Profesyonelleri arasından sıyrılmanız mümkün. vCloud teknolojilerinin kurulum ve konfigürasyon detaylarını içeren VMware vCloud Director: Install, Configure, Manage eğitimi ile VCP5-Cloud sertifikasına adım atabilirsiniz.
VCP-Cloud sertifikası sahip katılımcıların kendilerini Cloud tasarımı konusunda kanıtlamaları için ise VMware vCloud: Design Best Practices eğitimine katılmaları gerekmektedir.
Mevcut eğitimler ve sonrasında katılabileceğiniz sertifikasyon programları sayesinde VMware sanallaştırma platformu hakkındaki yetenek ve tecrübelerinizi girmiş olduğunuz sınavlarla ispatlayabilmeniz mümkündür. Ayrıca VMware standartlarındaki VCI’lar (VMware Certified Instructor) sayesinde kazanmış olduğunuz sertifikalar geçerli ve dikkat çekici olmaya devam eder.
Son olarak eğitim ve sertifikasyon alanında tüm seviye ve detayları kapsayan aşağıdaki tabloya göz atmanızda fayda var.